Letting off steam


Orkar inte formulera i ord det jag egentligen skulle vilja säga just nu.. även fast detta är en blogg och det är det den är till för. Bilden får tala för mitt nuvarande tillstånd. Tomorrow is a new day!

My first home cooked meal

Som jag nämnde tidigare hade jag aldrig använt spisen och lagat egen mat under de tre veckor jag bott här. Idag is the beginning of a new era säger jag bara! Har just lagat en väldigt lyckad köttfärssås med spaghetti och massa grönsaker utan att brandalarmet gått eller att något bränts vid. SCORE!



Läxorrrrr

Har nyligen kommit hem efter dagens enda lektion i American Racism. Faaaan vad skolan ska börja komma igång nu då?? Har hur mycket som helst att läsa.... gäsp.

Just nu sitter jag med min kvinnohälse-bok och svarar på lite frågor för att summera ett kapitel. Jag får frågan "varför är det så viktigt med en bok som är specifikt anpassad för kvinnliga hälsoproblem?". Jag letar febrilt i boken och finner svaret; "Eftersom att de flesta allmänna hälsoböcker är anpassade efter män och deras problem behövs en bok endast för kvinnor för att balansera ut det. Kvinnor är också viktiga!" .... Jag kan ju lika gärna ta och gå med i feministiskt intiativ när jag ändå håller på... Haha. Sen ska jag skriva i min dagbok, också för denna kursen. Get in touch with my emotions liksom ;)


Det är jag, Eminem och personal health for women just nu. Och så lite vitamin water på det.

Detta har jag gjort den senaste tiden


Stekt runt på campus och haft mina lektioner. Inte något överflöd av sliskiga svennar i mina kurser inte, så jäkla skönt måste jag säga!


Snackat skit med fellow Södertäljare


Njutit av utsikten


Stekt med min nya ryggsäck (som ses till höger). Har även shoppat SÖNDER på la cumbre plaza med Louise.. har  dock inga bilder på det, men kan säga att vi var inne i en butik i över 2 timmar och provade plagg efter plagg efter plagg och fick en egen hängare att hänga alla våra kläder vi ville köpa på eftersom det var så jobbigt att gå och bära på dem. Jag köpte bland annat tre klänningar, två par shorts, två par skor, typ 5 linnen, en kofta, osv...... tänker dock inte köra en modeblogg och visa bilder på dem som Cornelia försöker tvinga mig att göra, haha.


Har firat Kaddas födelsedag med chokladtårta och grannar


Thumbs up for choclate cake liksom


Har varit med lilla Corre på banken


Har ätit världens godaste ham & cheese-macka på Jitters, mitt nya favoritcafé


Har besökt Louise och Jakobs mysiga lägenhet tillsammans med Kadda och snackat en massa skit och råkat ut för roliga pinsamheter.. hahaha.. har dock ingen fräsch bild på alla oss tre :(


Jo där har vi lite Louise bakom flaggan, hoho


Kadda & da juice!


Jag & Kadda har garvat åt en viss grannes fina dans (inget namn nämnt) till N*Sync


Oj, där var han visst! Är schyst nog och utelämnar bilder på själva dansen.. det skulle bara vara jobbigt för alla. Hahahaha


Ätit massa massa megagod thaimat!


Hängt här i La Brezza med Charlie, Kadda och alla andra trevliga prickar


Skrattat åt hur fruktansvärt fult det är med flip flops... hahahaha


Tvingat Kadda att städa igen.. men hon gillart!

Well well mina vänner det var lite av bilderna som tagits i helgen.. just nu sitter jag här hemma och steker på vår nya soffa (woho).. ska slänga in lite av thai-resterna i mikron snart. Jag har officiellt bott här i 21 dagar nu och inte använt spisen en enda gång. Hahahahah. Men eftersom jag var och storhandlade för några dagar sedan så är det väl dags att steka på lite av det köttet jag frös in. Ajaaaaaaaaaaaaaaa, vi hörs!





Omgzz

Tjao, vet att jag inte uppdaterat och sådär in a while.. av diverse anledningar har det helt enkelt inte blivit av. Haha. Men, lovar flera megainlägg med massa bilder... sen! Nu ska jag och Kadda njuta av double chocolate bundt cake......... mmmmmmmmmmmmmmm


Kvällsfunderingar

Okej.. jag inser nu att jag kanske kommer låta helt sur och bitter och bla bla bla men jag sitter här, har lite svårt att sova och försöker att mentalt förbereda mig för tre nya klasser imorgon och kom att tänka på en sak.

Innan jag åkte var jag rädd för hur mycket och hur många jag skulle sakna.. hur jobbigt det skulle bli. Skulle jag ens klara av det?

Det finns en del människor jag saknar just nu. Som jag skulle vilja ha här med mig istället för vissa andra som finns här som jag verkligen inte skulle bry mig om de försvann ut i tomma intet eller gick och dog (too harsh?). Men det finns även de, som jag inte saknar. En hel jävla bunt med folk som jag verkligen inte ens tänkt på över huvudtaget. Som jag trodde, förväntade mig att jag skulle sakna. Men (tyvärr?) så gör jag inte det.

Det är at times like these som man verkligen märker vilka som är ens riktiga vänner också. De som hör av sig. De som frågar hur det går. De som mailar och smsar och skypar och facebookar. De som bryr sig. Sen finns det de som gör raka motsatsen. Inte hör av sig fast de talade om hur jobbigt det skulle bli när man var borta.

Poängen med hela det här babblet är väl att jag verkligen insett vilka människor jag vill ha i mitt liv och vilka jag verkligen inte bryr mig om. Att jag inte tänker ta någon skit från någon. Jag är här för att uppfylla mina drömmar och tänker därför inte slösa energi på att försöka få respekt från någon annan här. Nu tänker jag sluta bry mig och engagera mig i de som inte engagerar sig i mig.

Och okej, jag har inte varit här så länge. Men ändå. 

Herregud vad mycket det blev nu, haha.. ska väl ta och lägga mig men kände att jag behövde skriva ner det här någonstans, och vilket ställe är bättre än bloggen? Kan vara kul att titta tillbaka på det här sen haha.. allt är inte guld och gröna skogar, även här i Californien ;)

PUSS GONATT MINA VÄNNER!

Jag överlevde!

Jag överlevde min first day of classes! Visserligen var det bara en lektion men ändå. Jag var den enda svennen, vilket var skönt men ändå lite läskigt när vi skulle presentera oss själva men det flöt på! Känns som att kursen kommer vara ganska intressant också. Pluspoäng för söta amerikanska gossar in class också hehe.

Well well, tänkte joina destiny's child nu då



LATERS!

Dagen före dagen D

Idag (egentligen är det inte ens idag längre eftersom klockan är 20 i två på natten men) var dagen innan DOMEDAGEN. Skolan börjar nämligen imorgon och jag är så sjukt nervös!!!! Börjar imorgon (idag) klockan 2.20-3.40 med American Racism. Det är för övrigt den enda lektionen jag har på måndagar, rätt så chill..

Igårkväll var det lite röj i IV igen, dock inte alls lika lyckat som i fredags.. drev runt på Del Playa ett tag innan jag och Kadda stötte på några dudes från kvällen innan som bjöd med oss till samma hus som då på lite ferre. Det var helt okej azzåh.

Men den här dagen har spenderats med att mentalt förbereda mig inför skolan.. har köpt en kalender bland annat och äntligen fått in en säng i mitt rum!!! Det ska bli så grymt skönt att sova i en riktig säng.. dock är sängarna här så jäkla korta, gjorda för dvärgar. Sjukt jobbigt.

On a side note så har jag även tvättat idag! Gick väl sådär, haha... men nu har jag "rena" strumpor i alla fall!

Some pics for yahhh

Innan vi drog oss mot IV


Såhär kan toan se ut när man bor 15 killar i samma hus.... COZY


Åt lite tacos i Paseo Nuevo med Kadda och Louise.. total matkoma efter!


I tvättstugan....


Min halva av mitt och Johans rum! Det ser typ ut som att jag fortfarande sover på en madrass, jag vet, men man får inte ha ben och grejer på sängarna tydligen för det skadar golvet... i vilket fall som helst är detta MUY bättre än en luftmadrass!

Aja håll tummarna för att jag inte totalt skämmer ut mig imorgon (skulle vara typiskt mig)!

Idag

Mötte jag upp Corre och vi promenerade lite längs stranden innan vi gjorde lite ärenden på State Street. Det är så jäkla fint här!


Chapala st


Piren


Längs med beachwalken


Mer playa


Början av State st med bergen i bakgrunden



I fredags

.... var det party in IV! Jag blev randomly bjuden av en amerikansk kille jag har på facebook till en födelsedagsfest i ett hus där det bor 15 killar och de hade största festen med bara massa amerikaner! Hade grymt roligt och träffade MASSA coolt folk! Tog asmånga bilder så prepare yourselves för en bildbomb!


Louise kirrar drinkarna


Innan vi åkte körde vi massa drinking games


En annan granne som också heter Nico!


Vi åkte feta partybussen dit bort och de spelade asnice musik!


Joe (?) och Andre


Asså hahahaha...


Grannarna Niko & Charlie och Kadda i mitten!


Louise = taggad?? hahaha


Mmm... four loko!


Nick (en av de som fyllde år tydligen, hahaha)


Vincent, jag, Jakob(?), Adam


Asså hahahaha.. den här killen, kommer inte ihåg vad han hette, han skulle visa mig sin garderob.. han skjuter dörrarna åt sidan och detta är vad som finns där inne.. "it's my garden", sa han... hahahahahahaha


Gräbz




Shots shots shots shots







Ikväll blir det förhoppningsvis repris.. men vi får se! Till att börja med ska jag äta något.. mmm, bagel time!



I torsdags

.... var det partay @ La Brezza!


Hahahaha så jäkla kul... det var inte med flit tydligen men det vet jag inte riktigt om jag tror på....


Beer pong!


Grannarna Andre & Niko och jag och Johan


Kadda & jag, vet inte riktigt vad jag gör där men men haha

Party in IV soon


Girl's night out!!

422 dollar skola


Var och köpte min kurslitteratur. Jag, som har minst units av alla jag känner typ, råkade välja de kurserna med mest böcker.. Underbart att de är så billiga också :) :) :) :) tacka gamle jésus att man kan köpa begagnade exemplar! Min favorit är "Contemporary women's health".. jag är en modern QVINNA!

Weekend mode

Nu har jag kommit ikapp med mitt uppdaterande av mitt liv här borta känner jag. Idag var det sista dagen av en förberedelsekurs som vi var tvugna att ta (Intercultural Communication om jag inte redan nämnt det) och efter det drog jag med min nya vän Katarina från Tyskland till en skol-BBQ nere på stranden. Det var dock ganska lame så vi gick därifrån efter ett tag och sen dess har jag bara chillat hemma och stekt vid poolen typ. Nu väntar jag på Katarina som kommer hit alldeles strax och då börjar röjet.. nu är det officiellt helg, WOHO!


Vi hade slumber party igår efter att jag och K kom hem från lite grillchill hos en vän


Katarinaaaa!


Påväg till skolgrillningen på beachen... a-okay asså!

American food

Maten i det här landet... kort sagt så är det svårt att ha en god kosthållning. För det är socker i ALLT. Dock smakar det mesta av det färdigproducerade skit så då äter man i och för sig inte så mycket.. men alltså. Om jag äter en yoghurt och en bagel med mjukost till frukost mår jag illa för att det är så mycket socker i det. Det är helt jäkla galet! Det är massa socker i min cream cheese. MJUKOST. SOCKER????

De vet  dock hur de gör sin fast food, så det är väl det jag levt på förutom nudlar då.. men det var väl ingen större överraskning egentligen? ;) Man måste ju prova på alla de här kedjorna man sett på tv... hehehe...

Idag fick vi dock kastruller och stekpannor som vi beställde som sagt så from now on lär det väl bli aningen bättre i alla fall.


In-N-Out säger alla mina nya amerikanska vänner är det bästa av det bästa... de verkligen höjer det till skyarna och får värsta blicken när de talar om det. Det är dock inte så fantastiskt i verkligheten. När man äter där känner man hur ens blodkärl fettas igen i princip... cosy!


Taco Bell är goooottt. Mycket bättre än Taco Bar som finns hemma.


Så sliskig äcklig färdigmat det finns alltså.. Hungry man liksom?? wtf? hahaha






mmmmmmmmm................

Häromdagen

I tisdags efter att vi gått i skolan mellan 11-13 drog jag, marre och bajsjohan till La Cumbre Plaza. Det är som ett shoppingsställe mitt i ingenstans som har bland annat Sears och Macy's och sen massa klädaffärer, Tiffany o. Co osv... Och trots att det här landet har några av de absolut fulaste kläderna jag sett i hela mitt liv så har de även massa FANTASTISKT FINA KLÄDER. Jag var inne i några butiker lite snabbt där (utan att köpa något dock) och jag fick verkligen svårt att behärska mig, haha. Så jag och Louise ska dra dit nästa vecka när våra Donkenlöner kommer och do some shopping, wooohooo.

På tal om shopping så har State Street i SB också några helt amazing affärer.. så ska skrapa ihop lite dollar och shoppa loss.... fyfan alltså cannot wait. Jag dreglar lite när jag tänker på det faktiskt. Småhandlade lite på deras fantastiska Urban Outfitters och hittade lite grejer... åhhhh jag känner hur min shoppingnerv bultar!! Men men nog om det haha. Slänger upp lite bilder från La Cumbre.


MYZ


Nu är detta kanske inte den mest exemplariska bilden för detta men det som är så jäkla mysigt med det här stället är att man liksom är omringad av berg hela tiden.. riktigt fantastiskt vackert faktiskt!


Martin och Johan och deras nya vänner


Johan, Martin, Max, Jakob, Louise och Hampus.. på kvällen drog vi till Habit och firade Louise som fyllde år!



SÅ JÄVLA VARMT

Det är så grymt varmt här i cali just nu! Har stoppat in huvudet i frysen flera gånger bara för att lätta på trycket lite, haha.

Har egentligen massor att säga men kommer inte på det just nu riktigt, solsting gånger tusen typ.

Har i alla fall bytt lite kurser... kände att fyra timmar film studies en fredagmorgon inte riktigt var min grej så tog bort den (har numera fredagarna helt fria, YEAH!) och numera har jag Black Studies; African American History och Racism in America istället, hahaha.. Så mina val för denna höst blir de två kurserna och Modern Europe History och Personal Health for Women.. hahahahaha. Blir nog awe to the zome.

Idag fick vi kastruller så vi kan laga mat!! Det känns helt galet fantastiskt. Så vi drar väl till Ralphs eller något i veckan och fyller på med riktig mat. Yay! Värt att fira... och eftersom det är fredag imorgon och vi är lediga så är det röjdagz ikväll! YEAAHHHH

Kommer fler inlägg senare om vad jag har haft för mig, känns bara värdelöst att sitta här nu när det är plenty of other stuff to do liksom..

MEN! har skaffat en amerikansk mobil nu så det är dit ni får smsa om ni vill kontakta mig. Stänger av min svenska mobil till december... my number is +1805-455-1753. Och såsom jag skrev på facebook så kan jag också nås på emmaullman @ skype.


Självklart följde Håkan med till min nya telefon... ;)


Och of course hänger han på väggen min också.. tyvärr ramlar han ner hela tiden :S






VI HAR INTERNET!!!!111

Grov update in the morning after school azzåh.


Bajs-Johan


Vi har haft stopp i toan hela dagen på grund av vissa omständigheter (se rubrik). Men nu är det ordnat så nu slipper vi gå på dass hos grannen i alla fall. Hahahahaha. MYZ

Något som däremot luktar gott





Hohohoh

En nackdel med att bo med tre dudes i varmt klimat

..... man får leva med den ljuva doften av stinkande fötter. Hela tiden.

Pizzan smakade skit


Så det blir nudlar.. igen. Måste ha smakat alla olika typer de har i det här landet vid det här laget, nom nom..

nu blir det partaj!

I stort behov av fungerande internet

Tjaaaaaaaaaaaaaaa. Vi har fortfarande inte något eget internet vilket gör att jag inte hänger så mycket vid datorn (vilket iofs är en ganska bra sak, haha).. Men men. Loads of stuff haz happened.

Det är numera jag och tre dudes i apartment 255. På grund av vissa omständigheter bestämde sig Cornelia för att lämna moderskeppet.. Sånt händer helt enkelt, och hon är väldigt saknad! Så nu är det lilla Johan som tagit hennes plats. Men men, livet här i Cali leker fortfarande!

I onsdags var det som sagt röj.. väldigt mycket röj. Behöver väl inte säga så mycket mer än så egentligen, hahahaha.

Igår, fredag, registerade vi oss för kurser och jag tror att jag har bestämt mig för vilka jag vill ha.. Tog bara något random så det lär väl bli nayz. Den bästa är "Personal health for women", dog när jag såg den. Kursbeskrivningen är liksom "Health course for men/women, emphasizing health issues unique to women. Topics include mental health, date rape and partner/child abuse, sexuality, relationships, fitness and nutrition." Kommer nog bli kul! Utöver det tog jag introduction to marketing, introduction to film, modern europe (historia) och sen två kurser som var obligatoriska, Academic Planning och nån Orientation to college grej. Myz! Hade tänkt betala det på måndag också.. $3500 går det på. Sen böcker på det också. Mmmmmmmmmmmm!

Jaja enough with the irony. Slänger upp lite bilder från dagarna som passerat!


Ingången till skolans fotbollsplan

Fotbollsplanen med havet i bakgrunden

Den här jäkla trappan måste jag gå upp för varje gång jag ska till skolan... helt sjukt jobbig haha

Jag och amerikanska grannar

Corny & me!

Norsken och Stampus (gillar hur det ser ut som att de har nåt enormt uppkört.. haha)

Min nya roomie Drägg-Johan och Louise!

Max, hahahahaha

Next door neighbor Nico

Sådär nånting va.... nu ska jag ta och stoppa in en pizza i ugnen (utan att det börjar brinna den här gången förhoppningsvis) och sen får vi se vad som händer tonite!

Och juste, om nån skulle vilja posta något roligt till mig så är adressen;
620 West Gutierrez apt. 255
93101 Santa Barbara, California
USA

yayyyyyyyyyy pusshej!


SÄNG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Efter en riktigt galen dag med en brinnande ugn och tjutande brandalarm så har vi äntligen lyckats med något... Jag och Corre har lyckats ragga till oss en säng!! Nu slipper vi golvet tills våra riktiga sängar kommer... detta är fantastiskt!!!!!!!!!!!

Nu blire party!!!

Vår lägenhet och dess vackra inredningsdetaljer




Lite arbeit macht frei-skyltsvarning på den där va? haha..




Vi bor med de manligaste av de manligaste grapparna..



California lovin'


Stek på State Street


Tjockning x 2000 på Yoghurtland






Marre, Hampe & Norrbaggen


Corres och mina "sängar"... underbart att sova med tre handdukar som underlag... 8 dagar kvar av det också! :) :) :) :) :) :)

Igår var jag och Cornelia på en riktig utflykt, haha. Vi tog bussen till Kmart som ligger en bit bort och spenderade seriöst 4 timmar där... köpte ALLT! tvättkorgar, tvättmedel, moppar, disktrasor, galgar, muggar, toaborstar... allt! Var tvungna att ta taxi hem efter en välförtjänt måltid på Jack in the box!

Idag har jag varit i skolan och gjort assessement tests i engelska och matte, sjukt tråkigt! Sen har jag och Corre varit på ännu en utflykt, handlat en massa mat och sprungit runt (förstår inte, varje gång vi drar iväg råkar vi alltid vara borta hela dagen..). Har försökt ordnat upp lite i rummet, är så jäkla jobbigt att leva ur en resväska. Så nu kan jag börja leva som en normal i alla fall! Imorgon är det Wave-day i skolan, vet inte riktigt vad det är men det håller på typ hela dagen så lär ju vara nån sorts information.

Nu kommer internetet som vi snyltar på snart att dö så det är dags för mig att avsluta.. händer ändå inte sådär jättemycket intressant just nu haha. Imorgon blire röj! Hörs sen när jag kan, har så mkt att ordna bara. Ska försöka få ordning på mina två packade gräbz till roomates som står här utanför och sluddrar innan det är dags att schlafen!

SEE YA

La Brezza

Lägenheten är kirrad! Idag har jag och mina kära rumskamrater flyttat in i lägenhet nr 255 i La Brezza-komplexet.. och det är sjukt nice! Verkligen över förväntan och det känns grymt bra. Efter att vi fått över alla väskor (som vägde 100 miljarder kilo typ) till vårt nya hem (åh) så drog vi ner och stekte lite på State street, huvudgatan eller vad man ska kalla det..

Just nu sitter jag med Corre, Hampe och Marre och steker på vårt vardagsrumsgolv med våra fina röda och blå muggar och snyltar av grannens internet. Snart blir det dags för chicken noodles-middag! Slänger upp lite bilder från dagen, trots att det tar 100 år för varje bild....


I skrivande stund!


Hampus (Slampus) steker i hissen!


Corneliaaaaa


Hampus (Dampus) & Martin med sina nya inköp







Nu efter att jag försökt lägga upp de här jävla bilderna i typ en timme ska jag ta min nudelburk och stoppa in den i micron. Nom nom!

Vi hörs när vi fått internet till vårt place eller om jag kan snylta på det igen, PUSS!




Driving down the 101

JAG ÄR FRAMME!!!!

Sitter as we speak och chillaxxar på vårt rum på Avania Inn! Dryg flygresa #2 är avklarad. Det var lite strul på flygplatsen men till slut kom vi iväg på bussen som tog oss hit. Vi fick skjuts ända till dörren faktiskt, och sen när vi skulle  ta ut våra väskor blev vi smått utskällda av den ivrige busschauffören som förklarade att man faktiskt gav dricks till chaufförer som gjorde en en tjänst. Det var det vi hade tänkt göra också men eftersom han hade så bråttom fick han ingen deg. SOLLI!

Nu sitter jag här helt hungrig, döende och utmattad. Ska väl sova snart, har inte sovit ordentligt på mer än 48 timmar.... zegt. Slänger upp lite bilder från idag!





Känner att de här bilderna ökar intressefaktorn med 500 % men whatever...

VI HÖRZ!

I'm alive

Har nyss landat i New York efter den drygaste flygresan i hela mitt liv. Herregud. Och snart ska jag sätta mig på en nästan lika lång flygresa.. BLÄK.

Men men. Nu har jag och min kära resekamrat Hampus precis avnjutit vår allra första måltid här i staterna...... de som känner mig tillräckligt väl kan nog ganska lätt anta på vilket hak det var någonstans.

Min allra första bild från USA. Så jävla typiskt mig. Hahahaha.

Jahapp..

Blogg.se vill inte vara min vän just nu, hade tänkt lägga upp lite bilder från kvällens gråtfest men det vill inte funka. Så får ta det senare helt enkelt. Om en liten stund rullar jag mot Arlanda och påbörjar äventyret!!! Känns mest jobbigt just nu faktiskt, och lär väl göra det under resans gång med, men det får ordna sig. Sa farväl till min primo, min #1, och det var helt jäkla heartbreaking. Men vi ses igen om 4 månader och då kommer det vara awesome.

Vi kanske hörs på Arlanda, annars blir det väl när jag befinner mig på andra sidan atlanten (om jag inte dött dvs. men så kanske man inte ska tänka).

Wish me luck, PUSS!



Buh bye

Har spenderat hela dagen med att springa omkring och fixa och dona. Blev precis klar med packningen. Har även sagt hej då till ett par vänner, ska fortsätta med det ikväll. Blir Stanleys innan det är dags att fara iväg till Arlanda.. så tänkte sitta där ett tag och dega med de jag ännu inte tagit farväl av ännu.

Det konstiga är att det inte varit så jobbigt. Okej, jag kommer hem om fyra månader igen för att hälsa på men det är faktiskt lång tid! Speciellt utan vissa personer. Så därför är jag typ lite förvånad över att jag inte blivit helt skrynklig av böleri, haha. Men när jag skulle säga hej då till min mormor (min fina, bästa, underbaraste mummo) kände jag av det lite. Det som kommer komma sen när jag sitter på planet och funderar över vad det faktiskt är jag gett mig in på. Då blire cräjzi.

Men vadskamangöra liksom. Får ta den smällen då!

Nu sitter jag och taggar med lite EMD (lol) innan min primo kommer över. Ska duscha och lite sånt och säga hej då till min mor och bror (:s) innan vi drar ner på stan.

VI HÖRZ

E.M.D. – All For Love

Eheheheehehehehehehee


Bajsar ner mig

Det är två dagar kvar. Två. Två. Två. TVÅ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag vet inte vad jag ska ta mig till riktigt. Herregudherregudherregud. Denna dag är i princip över, och sen är det sista dagen imorgon som är typ fullbokad med saker att göra. Sen är det destination Arlanda. Hur fan har tiden kunnat gått så snabbt?

KJDLAJFLSJFIQWOIEQORPOÅ

Preparations

Håller på för fullt och donar här inför dagen D på lördag. Har fått rita upp ett schema för de sista dagarna för att jag ska komma ihåg allt jag måste hinna med och göra, tjockt organiserat haha. Men det viktigaste är jag klar med; visum, vaccinationer, kopior på alla viktiga papper... och så vidare. Vår kopiator är för övrigt trasig så jag fick gå ner till biblioteket, men har inte jag sån tur att deras kopiator också är det? Jo. Det ordnade sig till slut ändå men det är såna små saker som verkligen förgyller tillvaron. :):):):)

Nu sitter jag och räknar ut vad jag och mina roomies ska betala till chefen över stället där vi antagligen ska bo när vi träffar honom på söndag. $4650 delat på 4 för månad ett, mmmmm billigt och bra! Känner hur de där 91 tusen bara försvinner ur mina händer. Haha. Men känns ändå awesome och jag ser fram emot att ge honom checken!

Måste packa mera också. En väska är redan full men det känns inte som att jag fått med mig något. Hur ska detta gå? Hatar att prioritera bort saker!!

FAN! Nu kom jag på att jag glömde att växla pengar på stan när jag var där. Visste att jag hade glömt något............ åhhhh. Aja. Det får lösa sig imorgon, nu måste jag get to work med allt. Vi hörs när jag faktiskt har något intressant att dela med mig av!


Klockan 3 på morgonen den 8e svensk tid är det dags att hop off the plane at LAX with my dreams and a cardigan...woop woop!
(Miley Cyrus – Party In The U.S.A.)



Bloggilainen är klar!

Nu är min blogg klar och jag blir mer och mer taggad på att glida över till Cali. Vill bara säga tack till min vän Anna som kirrade denna heta designen, hon har en magisk touch alltså! 

Nu ska jag ta mig i kragen och fortsätta packa, har hållt på med det hela kvällen men har ingen som helst struktur i det hela så detta kommer ju gå åt helvete... Aja. 4 dagar kvar nu!!!!!

3OH!3 – I Know How To Say

Pengar rullar in som de ska


Fick mina cash från csn för denna terminen nu då. Lite småpengar sådär. Sweeeet!

Tillbakablickar

Detta skrev jag i min förra blogg den 16e april 2010...

 

Mitt förstahandsval på studera.nu blev en kurs i "Ryska för nybörjare"! Min närmaste framtid är planerad lol. Ryska för nybörjare på Stockholms universitet är dock bara något att fördriva tiden med i en termin om allt skulle skita sig (vilket vi alla bör hålla tummarna för att det inte gör tycker jag??) för.....

 

Nu har jag bestämt mig helt. Mina planer för hösten 2010 och framåt är ett års studier i fristående kurser på Santa Barbara City College i Santa Barbara, Californien.

 

Jag kan bara inte nöja mig med något som känns helt okej just nu. I'm in my prime, det är nu jag har chansen att göra exakt vad fan jag vill. Att läsa retorisk och litterär kommunikation eller språkvetarprogrammet i Uppsala kändes helt okej. Det var jag tillfreds med. Men nej, det är inte så det ska vara! Jag vill känna mig genuint ivrig över något, inte bara helt tillfreds. Inte nu.


Jag vill prova något nytt, få lite perspektiv.

 

Det finns inget som har känts mer rätt än det här just nu. Det finns inte en endaste del av mig som tvekar på det när jag tänker på det och jag är så väldigt glad och tacksam över att jag hittat något som faktiskt känns rätt i varje del av mig.

 

Jag vet, att om jag inte skulle göra det här så skulle jag alltid undra. Och jag hatar den känslan. Nu har jag chansen och jag måste ta den. Jag skulle inte kunna leva med mig själv om jag inte provar detta.

 

Nu väntar jag bara på ett intyg från CSN sen åker ansökan iväg. Förutsatt att jag blir antagen så ska det kirras visum och en flygbiljett - sen är det bara att köra. Och det känns fantastiskt!

 

"Du ångrar inte det du gör, bara det du inte gör"

 

Nu är det dock den 2a augusti och det är officiellt 5 dagar kvar tills jag åker. Det känns grymt och jag hade  tänkt dela med mig av mitt äventyr i den här bloggen... enjoy!


RSS 2.0